Decontructions en Säkerhets Drawings

3 maart 2024 | Kunstcentrum Weert
Zondag 3 maart tussen 11.00-17.00 is er zoals elke eerste zondag van de maand een eendagsexpositie in het thuishonk van Kunstcentrum aan de IJzerenmanweg 15 te Weert.
Deze maand presenteert Schilder, beeldhouwer, verzamelaar Rob Kars zijn meest recente werk. U kunt zijn vele “kleurrijke deconstructies” komen bewonderen, tekeningen met acrylstift op papier. Daarnaast exposeert hij een reeks “Säkerhets Drawings”, luciferdoosjes gevuld met zeer klein formaat tekeningen. Deze zijn ontstaan uit de chaos van het Corona tijdperk en de bijkans traumatische wisseling van atelier. Uiteindeljk tendeert alle chaos naar orde.
Rob Kars groeide op in Nederland, Australië en Zuid Afrika. Hij werd opgeleid tot beeldend kunstenaar in Adelaide en Kaapstad. Kars keerde terug naar Nederland met een levenslange interesse in culturen en het vermoeden dat de wereld in onze beleving tegelijkertijd prachtig en verschrikkelijk is. Volgens Kars is alle kunst een weerspiegeling hiervan, uiteindelijk zal Schoonheid ons redden. Sinds 1974 woont en werkt hij in Weert als beeldend kunstenaar.
De kunstenaar is tijdens de tentoonstelling zelf aanwezig

 

 

Delen op: