Een verhaal van India

2 juni | Kunstcentrum Weert

Op zondag 2 juni vindt in het Kunstcentrum Weert de maandelijkse tentoonstelling plaats, dit keer is het nieuwste werk van Mathilde Pil te bewonderen. Mathilde’s werk kenmerkt zich door heldere kleuren in de abstract geschilderde onderlagen, met daarop getekende elementen van figuren die een verhaal vertellen: een verhaal over India. Deze menselijke figuren, geïnspireerd door haar ontmoetingen tijdens een reis door India, drukken haar bewondering en verwondering uit.

Tijdens haar reis door India heeft Mathilde diverse mensen ontmoet, deze vaak korte, vluchtige ontmoetingen hebben haar blijvend geïnspireerd. In talrijke tekeningen op papier en schilderijen op doek heeft zij deze indrukken vastgelegd. Zo vangt ze bijvoorbeeld de essentie van een toevallige voorbijganger met een grote mand op zijn hoofd in enkele lijnen. Deze schetsen en schilderijen vertellen niet alleen verhalen van individuele mensen, maar reflecteren ook de cultuur en het dagelijkse leven in India.

Een bijzonder aspect van Mathilde’s werk is haar innovatieve materiaalkeuze. Ze gebruikt een combinatie van verf en krijt, samen met verschillende pigmenten. Door de chemische reacties tussen deze materialen ontstaan er interessante patronen en structuren. De verf en pigmenten trekken elkaar aan of stoten elkaar af, wat resulteert in fascinerende vlekkenpatronen en texturen. Deze techniek geeft haar kunstwerken een unieke en herkenbare textuur en voegt een extra dimensie toe aan haar werk. De geschilderde en getekende elementen komen hierdoor nog meer tot leven. ook het omvangrijke formaat van 140 bij 140 cm versterkt de kracht en intensiteit van de schilderijen.

Tijdens het bekijken van de tentoonstelling is er ook de mogelijkheid om met de kunstenares zelf in gesprek te gaan. Mathilde zal desgewenst haar inspiratie en technieken toelichten. Dit biedt een unieke kans om meer te leren over haar artistieke proces en de verhalen achter haar werk.

Meer informatie over de tentoonstelling en Mathilde’s werk is te vinden op mathildepil.com

Kom deze bijzondere expositie bekijken en laat je meevoeren naar de kleurrijke en expressieve wereld van Mathilde Pil.

Zondag 2 juni, 11.00 – 17.00 uur, Ars Celare Artem, IJzerenmanweg 15 Weert


 

 

Delen op: