Erik Kierkels toont de vitaliteit in mens en dier

5 mei | Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15, Weert

 

In de sculpturen van Erik Kierkels staat op 5 mei  de essentie en respect voor het leven centraal. Erik beleeft de wereld om zich heen zeer intens en vangt dit, verwerkt dit tot zijn eigen nieuwe werkelijkheid. De stieren, paarden, man/vrouw en angelifiguren van Erik Kierkels zijn energiek en dynamisch. Ontstaan vanuit de oerkracht van ons bestaan  en getransformeerd naar onze huidige belevingswereld.  Erik Kierkels verwerkt zijn  eigen realiteit tot  nieuwe mens- en diervormen, in glas en brons.

Erik stelt; …het is een voortdurend spel met de materie en op zoek naar de grenzen wat materiaal  en vormgeving toelaat…

Vol uitdagingen in de afwerking, een continu proces van destructie en opbouwen, tussen experiment en het herscheppen tot een nieuwe werkelijkheid.

Balans en harmonie zijn de merktekens van zijn werk. Een voortdurend proces wat Erik Kierkels (1958) telkens nieuwe wegen doet bewandelen hetgeen hem internationale bekendheid heeft opgeleverd. Zijn glas- en bronswerk is inmiddels terechtgekomen in alle werelddelen en de waardering voor zijn authentieke werkwijze zowel het autonoom werk en zijn opdrachten, is groot. Tijdens deze expositie zullen sculpturen van brons en glas te zien zijn. Voor een bezoek aan de beeldentuin en expositieruimte kunt u gebruik maken van onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens Erik kierkels  06-23479209

Arthega@home.nl

De expositie in het gebouw van het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15, bij De Lichtenberg, is open van 11 -17 uur. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

Delen op: