Expositie Mathilde Pil

zondag 2 juli | Kunstcentrum Weert

Mathilde over haar werk :“Ik schilder vanuit mijn eigen emotie, mijn opgedane indrukken tijdens mijn reizen. De thema’s die ik gebruik zijn vooral abstracties van vormen, ritmes en kleuren die mijn gevoelens weergeven van wat ik gezien en beleefd heb. Vanuit mijn onderbewuste komen vormen, kleuren en ritmes.
Mijn recent werk is abstracter en lijkt op het eerste gezicht te berusten op zuiver toeval. Maar dat is niet het geval, het is meer. Het komt wel degelijk ergens vandaan. Ik “gebruik” het toeval. Hoe vaak heb ik deze zwaai gemaakt? Mijn penseel is een verlengde van mijn hand. De emotie, expressie is nooit eerder zo gevoeld . Wat mij nu bezig houdt is vooral de kracht die in mij zit, de spanning die zich opbouwt en zijn weerslag vindt op het doek. De verf spat er letterlijk van af: de positieve agressie die in mij zit, noem het energie, uit zich in het ritmisch schilderen op het doek.”Kunstcentrum Weert, IJzerenmanweg 15 bij de Lichtenberg in Weert11.00 uur tot 17.00 uur. De kunstenares is zelf aanwezig.

Meer van haar werk is na 2 juli te zien in atelier galerie Mathilde Pil op de Tuurkesweg 8 6006SG in Weert op afspraak www.mathildepil.nl

Mathilde Pil

Delen op: