Fotografie en mozaïeken van Inge de Monte

zondag 3 september | Kunstcentrum Weert

Door de zoektocht naar haar Italiaanse roots en haar vele reizen raakte Inge de Monte jaren geleden meer en meer geïnteresseerd in andere culturen en landen. Al reizend met haar camera legt Inge verhalende voetstappen vast en maakt ze naast reguliere fotografie, werk in de vorm van fotocomposities op  dibound, forex en roestvrij staal. Veelal voor particulieren, maar daarnaast ook voor de utiliteitsbouw en interieurprojecten.

Voor haar laatste fotokunstwerken heeft Inge fotocomposities samengesteld in photoshop. Deze vnl. abstracte composities worden op een speciale manier geprint, op hout aangebracht en in epoxy gegoten waardoor ieder kunstwerk uniek is! De afbeeldingen op deze kunstwerken komen voort uit foto’s van bijzondere effecten, personen, afbeeldingen, structuren, zand, water- en lichtreflecties.

De link van fotografie naar mozaïeken – een andere discipline van Inge – is snel gemaakt, want wanneer je een foto enorm uitvergroot dan krijg je pixels die samen een mozaïek kunnen vormen als je ze vertaalt naar de duizenden gekleurde glassteentjes die Inge’s atelierwanden vullen. Geïnspireerd door de vele mozaïeken in Italië heeft ze jaren geleden besloten om zich de oude Romeinse techniek – het kappen van marmer en inleggen in kalkzandsteen – eigen te maken. Ze heeft daar een cursus voor gevolgd in Ravenna. Momenteel werkt Inge vnl. met glasmozaïek van Bisazza, Orsoni en Milovito voor binnen– maar ook buitenprojecten.

De expositie in het gebouw van het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15(bij De Lichtenberg) is open van 11 -17 uur. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis.

www.mosaingo.com

 

Delen op: