Hasses Merante overhandigt cheque aan Kunstcentrum Weert

7 en 8 mei | Kunsthal Weert

Ook dit jaar dit Team Hasses Merante mee met de Wieërter Kwis. Ze wisten dit keer de derde prijs te bemachtigen, goed voor een bedrag van maar liefst 3000 euro. Kunstcentrum Weert mocht deze week de cheque officieel in ontvangst nemen.

Hasses Merante draagt de kunstenaars in Weert een warm hart toe. In 2019 werd gekozen om in 2020 te quizzen het kunstproject ‘Op verhaal komen op Fatima’, echter de Wieërter Kwis moest vanwege corona worden uitgesteld en project is ten einde. Maar het Kunstcentrum Weert heeft een heel mooi nieuw project waarbij ze de bijdrage heel goed kunnen gebruiken.

Over het project

Het bedrag dat het Kunstcentrum Weert krijgt wordt ingezet voor het kunstproject ‘VerWeertHout’. Met dit project krijgt hout dat tijdens archeologische opgravingen in Weert gevonden is een nieuw leven.

Dus wil jij een stukje oud Romeins hout bemachtigen? Kom dan op 5 en/of 6 juni naar het te openen Kasteelpark Nijenborgh. Dan worden de stukjes hout uitgedeeld. Iedereen mag dan een stukje hout bewerken tot kunstwerkje. Alle werkstukken worden vervolgens in juli tentoongesteld in de Paterskerk.

Indien er genoeg geld bij elkaar wordt verzamend wordt er met al deze kunstwerkjes een groot kunstwerk gemaakt voor in het kasteelpark. Sponsors en vrijwilligers mogen zich melden bij Kunstcentrum Weert.

 

Delen op: