KOLDERGALLEREEJ

Vanaf donderdag 25 januari | Tramhalt, Maasstraat 55

 

Volgens onbetrouwbare bronnen draaien 15 Weerter kunstenaars van de KOLDERGALLEREEJ dit jaar voor de 54e keer op volle toeren met het thema FOUT! Dat kan dus onmogelijk goed gaan.

Café TRAMMELANT (lees: Tramhalt, Maasstraat 55, Weert) zal op donderdagmiddag 25 januari worden volgehangen met hun dubieuze resultaten. Er zijn al vermoedens van kunstwerken waarin de Graaf van Horne tamelijk opgewonden verbeeld wordt en die laten zien waarom de koning ooit Prins Pils genoemd werd. Wat kan er fout gaan tussen kat en muis en wie zijn de meest foute Bobo’s van dit moment? Linda Jacobs geeft haar eigen kijk op het thema met haar ontwerp voor de poster.

De opening vindt plaats op vrijdag 26 januari om 20.30 uur door de BurgemeesterJos Heymans en de nieuwe Stadsprins die hun best zullen doen goed in de fout te gaan. Iris van der Zanden en Ton Adriaens maken er een bonte opening van. Hoogtepunt is de jaarlijkse veiling met Hieëringbiête op Aswoensdag 14 februari vanaf  20 uur, waarin alle kunstwerken door een deskundig publiek op hun waarde worden geschat. Een ‘Gesamtkunstwerk’ van alle deelnemers wordt geveild voor een goed doel.

Voor een sneaky preview  geeft de facebookpagina ‘Vreende Van de Koldergalereej’ een vooruitblik op deze hilarische gebeurtenissen.

 


 

 

 

Delen op: