Kunst Inkijk 2017

17 april 2017 | Weert

 

Kunstcentrum Weert presenteert 25ste KunstINkijk

Elk jaar weer gaan honderden mensen (jawel, honderden!) 2de Paasdag (nu 17 april ) wandelend, fietsend, of per auto, op pad naar de broedplaatsen van onze lokale kunst. Zij bezoeken dan in de loop van de dag de ateliers van beeldende kunstenaars (o.a. schilders, beeldhouwers, keramisten, fotografen, een video-filmer, ontwerpers, schrijvers, een theatermaker, zelfs een heuse torren-bouwer – u komt er vanzelf achter wat dat is!). Samen vormen zij met de presentatie van veelal nieuw werk de inmiddels traditionele, maar altijd vernieuwende en verrassende KunstINkijk-atelierroute.

Wethouder Geert Gabriëls geeft in de Paterskerk op de Biest Paas Maandagochtend 17 april om 10:30 uur het startsein voor deze feestelijke KunstINkijk.

KunstINkijk 2017

 

Met de kerk als centraal punt in dit Kunstweb, speelt KunstINkijk zich af op allerlei locaties in en rondom Weert: van Budel tot Roggel, van Boshoven tot Tungelroy. Op veel van deze plekken is “kunst in wording” te zien.
Een tien meter lange muurschildering resultaat van samenwerking tussen leerlingen en docenten van basisschool de Kameleon en Kunstcentrum Leden zal met werk van leerlingen gezamenlijk in de Muntpassage getoond worden.

Dit jaar, omdat het alweer de 25ste keer is dat Stichting Kunstcentrum Weert de route organiseert, zijn extra gast-kunstenaars, werkend in minder gebruikelijke disciplines, zoals sieraden-, tassen- en mozaïek-,en mode-design uitgenodigd. Zij zorgen voor nog meer diversiteit in het rijke kunstaanbod van onze gemeente.

 

Alle 27 deelnemers aan deze KunstINkijk zijn met hun werk vertegenwoordigd op de centrale overzichtstentoonstelling in de Paterskerk. Thema van de expositie is “Kunst & Tijd ”. In een mooi, begeleidend boekje geven de kunstenaars, ieder op eigengereide, beeldende wijze, een intrigerende kijk op hun werkproces.

NB : Let wel: deze expositie is een preview, een voorbezichtiging, waar u alvast uw licht kunt opsteken over wat op de KunstINkijk uitvoeriger te zien zal zijn.
Vanaf zondag 9 april (opening om 2 uur) t/m 19 april elke dag van 2 tot 5 uur, gratis entree.
Ook is er in deze week voorafgaand aan de KunstINkijk gelegenheid om in groepsverband (liefhebbers, kenners, familie, collega’s, of anderszins vrienden van de Kunst), de tentoonstelling te bezoeken.
Op aanvraag (contact: info@kunstcentrumweert.nl) kan speciale begeleiding en/of toelichting door de kunstenaar(s) geregeld worden op 12 en 18 april.

De routekaart met de bezoekadressen van de deelnemers te verkrijgen is bij de Paterskerk op de Biest (vanaf de opening van de gemeenschappelijke presentatie op zondag 9 april 14.00 – 17.00 uur ), bij VVV Weert, Kerkelijk museum en Bruna, (alledrie op de Oude Markt), Rick (Collegeplein en Beekstraat) en op de ateliers van de kunstenaars.

KunstINkijk 25 jaar

Delen op: