Kunstproject verWEERThout het vervolg; de Vervormer XXMMIIII

Voorjaar 2024 | Kasteelpark Nijenborgh

De Weerter kunstenaars hebben nog één keer uw hulp nodig!

Een overweldigende hoeveelheid Weertenaren van alle leeftijden heeft al een creatieve bijdrage geleverd aan dit fantastische kunst project. Er waren honderden werkstukken te bewonderen tijdens een grote tentoonstelling in de Paterskerk 8-10 Juli 2022. Allemaal gecreëerd met de eeuwenoude archeologische Romeinse stukken hout gevonden bij opgravingen in Weert. Het is tijd nu voor de volgende fase, de Vervormer XXMMIIII 

Ook deze fase rekenen we weer op de medewerking van enthousiaste kunstminnende Weerternaren. Met uw financiële bijdrage dichten we het laatste gat in onze begroting en kan het project gerealiseerd worden. Uiteraard wordt u uitgenodigd voor de feestelijke opening! Om de cirkel rond te maken moet het eeuwen oude hout verder verweren en terug aan de aarde gegeven worden. Voorjaar 2024 wordt in het nieuwe kasteelpark Nijenborgh gestart met de realisatie van het kunstwerk de “Vervormer XXMMIIII”.

Beeldend kunstenaars Annemarie Verheijen en Emmy van de Venne hebben een 4 meter hoog trechtervormig kunstwerk ontworpen. Zij hebben zich hierbij laten inspireren door de Romeinse houten putten, waaruit het archeologisch hout afkomstig is. Hierin worden alle werkstukken verzameld. Foto’s van alle stukken en de namen van de makers zijn vastgelegd in een online catalogus die op uw telefoon te bekijken is via een QR code bij het kunstwerk. Middels kijkgaatjes in het beeld kan men zien hoe de werkstukken langzaam vergaan. Door natuurelementen zoals water, zon en wind zal het hout heel langzaam gefilterd worden teruggegeven aan de natuur. Een poëtische verbeelding van de tijd; verleden, heden en toekomst.

De kinderen die nú hebben meegewerkt gaan, straks als ouders, met hún kinderen naar het beeld en park.

U kunt doneren via deze link: Inzamelingsactie Stichting Kunstcentrum Weert | VerWeert Hout (whydonate.com)

Wij zijn blij met elke bijdrage!

Hartelijk dank!

visual door Caro van de Venne

 

Delen op: