Expo Mathilde Pil

Opening zon 18 nov 2018 | Atelier Mathilde Pil, Tuurkesweg 8, 6006 SG Tungelroy

 

Welkom op mijn expositie van mijn schilderijen die volgt op  de grote expo afgelopen zomer in Brazilië.Het was daar een groot feest voor mij om zoveel belangstelling te ontvangen voor mijn werk.Als “Hollandaise” ben je in dat land een unicum en interessant, ook voor de Braziliaanse kunstenaars, vanwege  dat er weinig internationale  uitwisseling van kunst plaats vindt.

Na de opening heb ik veel inspiratie opgedaan langs de stranden van dit prachtige land.De mensen genieten van de zon en de zee. Hun kopjes lijken in de verte op noten van een notenbalk met de horizontale zwarte lijnen van de riffen in de branding, wat een hele symfonie tot stand brengt.De vliegers in de lucht zorgen voor een ritme van diagonale lijnen. De kolibrie blijft zo mooi stil in de lucht hangen en beweegt zijn vleugels zo snel, een uitdaging om te  tekenen.

Maar zo mooi als deze plek is zo snel veranderd de natuur in een gevaar die letterlijk zorgde voor een fatale val van mijn man. Hij bleef hangen tijdens het mountainbiken in een strik van een lianen boom die over de weg heen woekerde.

Al deze uitersten heb ik vertaald in een symfonie van lijn, kleur en dynamiek.
Te zien in mijn atelier galerie.

Tuurkesweg 8, 6006 SG Tungelroy gemeente Weert

Welkom op andere dagen na afspraak:0628408175

 

Delen op: