Lucy van Duppen

4 november | Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15, Weert

 

Lucy van Duppen zal schilderijen en keramisch werk exposeren op zondag 4 november in het Kunstcentrum aan de IJzerenmanweg 15 te Weert. Lucy woont en werkt in Weert en is van meet af aan lid van het KunstcentrumWeert. Zij heeft haar opleiding gehad aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, richting vrije beeldende vorming.

In haar werk komt steeds haar verbondenheid en solidariteit met de ons omringende natuur tot uiting en al wat daar in leeft. Die verbondenheid en de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheid, die de mens draagt voor zijn omgeving, is haar inspiratiebron. De schilderijen zijn deels collages op papier en deels schilderijen op doek.

In haar schilderijen gebruikt zij diverse technieken, zoals Japans zijdevloeipapier, acrylverf, pigmenten en schelpenzand. Thema : mens, dier en natuur. als onlosmakelijke delen van elkaar.

Haar keramische beelden zijn veelal pitfire gestookt, dwz, dat ze na in de keramiekoven te zijn gestookt, overgoten worden met een sulfaat, om dan in een open vuur opnieuw verhit te worden. Daarbij komen de kleuren willekeurig , afhankelijk van de gebruikte sulfaten, naar boven. Ook maakt zij gebruik van oxiden en glazuur.

Openingstijden zijn: van 11.00 tot 15.00 uur. De kunstenaar is aanwezig. De toegang is gratis.

Lucy van Duppen: 0495 535316

 

 

 

Delen op: