miniFORmaatjes

22 en 23 november | Keenterhart

 

Stichting Kunstcentrum Weert, De Weerter Minima Groep,  Keent Onderneemt en Brede School Markeent bundelen onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Danielle Beckers hun krachten en zetten hun beste kunstzinnige beentje voor.

Met inachtneming van de eigen invalshoek en achterban stelden zij zich gezamenlijk de vraag: “Hoe kunnen wij door de kracht van verbeelding de al bestaande initiatieven nog meer aan elkaar koppelen en versterken met als doel bewoners van de bruisende wijk Keent nog meer in hun kracht zetten, samen te gaan ondernemen en mensen in al hun diversiteit met elkaar in de wijk te verbinden.”

Zo werd de happening miniFORmaatjes geboren: kinderen en volwassen krijgen informatie en verbeelden dit op een originele, positieve manier op een mini-formaat, een postzegel. Er wordt buiten de lijntjes gekleurd en gewerkt met niet traditioneel materiaal zoals bloemen, kruiden, textiel enz. De zegels zullen vanuit maatschappelijke thema’s (eenzaamheid, armoede, uitsluiting) ontworpen worden met minimale middelen.

Alle postzegelkunstwerken worden tentoongesteld op 22 en 23 november 2019, tijdens het 10-jarig bestaan van het Keenterhart. De 10 favorieten worden als heuse postzegel uitgebracht. Een postzegel met een positieve stempel! Met de verkoop hiervan worden weer andere projecten van De Weerter Minima Groep en Keent Onderneemt en Markeent ondersteunt. Een postzegel gemaakt in de wijk Keent maar door de reikwijdte van de Weerter Minima Groep ook mensen in andere wijken ondersteunend.

Eén van de projecten  Kom op de soep van keent onderneemt (Corné Lenders), een initiatief dat tijdens dit project al in het zonnetje wordt gezet door workshops getiteld “kunst op de kom, kom op de soep”. Op een bijzondere wijze worden de diverse buurtbewoners vastgelegd op foto en keramiek, waardoor er een uniek buurtservies ontstaat.

Het project wil door kleine (mini) activiteiten voor (for) allerlei mensen (maatjes) iedereen in zijn kracht zetten, verbinden en gaan voor nieuwe ontmoetingen en projecten. Met én voor elkaar.

Een groeiproject dus!

Inmiddels hebben we al ondersteuning van dit project gevonden van:

De RABObank, de gemeente Weert, Provisus, Wonen Limburg, AH Dries en Punt Welzijn.

Wilt u deze sympathieke actie steunen door het afnemen van een of meerdere vellen postzegels?
Kosten: €12,50 per vel (10 zegels).
Mail naar: keentonderneemt@hotmail.com voor uw bestelling.

Slakkenpost in deze haastige tijd zorgt voor echte oprechte aandacht voor elkaar.

 

 

 

 

 

Delen op: