Mohammad Javad Attarzadeh

zondag 6 augustus | Kunstcentrum Weert

 

Mohammad (Iran 1987) is graficus en fotograaf.

Zijn vaderwas altijd bij het nieuws: over de Taliban in Afghanistan, zelfmoordaanslagen in Pakistan, hongerende kinderen in Afrika,  het conflict tussen Sjihieten en Soennieten in  Irak

en de oorlog in Syrië. Zelf sloeg hij,  zowel bewust als onbewust verafschuwd door nieuws , aan het zappen op tv-zenders, zonder zich daarbij ook maar een ogenblik  te kunnen voorstellen, dat hij op een dag zelf onderdeel van het nieuws zou zijn. Nooit! Maar het gebeurde plotseling en hij werd een druppel in de zee van vluchtelingen, ooggetuige van zorgen en lijden, honger en angst en hij keek rond als een kind. Hij was een van die dakloze kinderen, die nieuwe vrienden ontmoette: een- of meerdaags medereizigers, ieder vol van sombere herinneringen aan de route en de dingen,  die met hen gebeurden. Hij was zelf het nieuws. Tijdens het reizen beloofde hij zichzelf, dat hij de verteller zou worden van de anekdotes, die hij allemaal gehoord had, als hij eenmaal beland was in een veilig land.

Zijn expositie bestaat uit tekeningen en schilderingen, die slechts een deel van de verhalen  en gevoelens uitdrukken , die zijn medereizigers hem verteld hebben. Hij hoopt op die manier zijn belofte waar te maken. Mohammed heeft zowel met prentkunst als met foto’s geëxposeerd in Teheran.

De expositie is open van 11 – 17 uur. De toegang is gratis. De kunstenaar is aanwezig.

IJzerenmanweg 15 (bij de Lichtenberg), Weert

 

kunstcentrum weert Mohammad Javad Attarzadeh

kunstcentrum weert Mohammad Javad Attarzadeh

Delen op: