Saskia Keijzers: krachtige keramische beelden

7 april | Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15, Weert

 

Saskia Keijzers (Weert 1973) laat keramiek spreken. Zij maakt intrigerende beelden die ontstaan vanuit haar inspiratie en de voorliefde voor het medium waarmee zij werkt. “Klei is mijn favoriete materiaal en dan de grovere variant, die met een grove structuur zodat het glazuur er in het eindproduct als het ware afdruipt. Het contact met klei daar kan ik eindeloos van genieten. Het geeft mij de mogelijkheid om de beelden in mijn gedachten met mijn handen om te zetten in vormen. Nee, abstract zou ik mijn werk niet willen noemen. Mijn verbeelding brengt organische gestalten voort, maar mijn werk moet de kijker wel prikkelen; vragen oproepen over de combinatie van materiaal – bijvoorbeeld klei en staal- en de vorm. Deze combinatie geeft het geheel een ruigere uitstraling.” Het werk van Saskia Keijzers is in de tijd voortdurend aan verandering onderhevig. Stagnatie is haar vreemd.”Eigenlijk zie ik mijn werk als een ontwikkeling, het is nooit klaar. Je moet als kunstenaar durf hebben om iets af te breken, om dan weer opnieuw te kunnen creëren. Door voortdurend te experimenteren kom ik steeds dichter bij de beelden die leven in mijn geest. (Tekst Kees van Kemenade) De expositie in het gebouw van het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15a, bij De Lichtenberg, is open op zondag 7 april van 11 -17 uur. Ontmoet de kunstenaar en haar werk, de toegang is gratis en rolstoeltoegankelijk. www.kunstcentrumweert.nl

 

Saskia Keijzers

 

Saskia Keijzers

 

Saskia Keijzers

 

Delen op: