Textiele sfeerbeelden, Karin van der Linden

2 & 3 juli | Kunsthal Weert

Expo Karin van der Linden in Kunsthal Weert op 2 en 3 juli

Karin van der Linden exposeert op 2 en 3 juli  2022 textiele sfeerbeelden in  Kunsthal Weert.

Karin van der Linden (Weert, 1957) verzamelt verweesde materialen: voorwerpen, of delen hiervan met een verleden. Door ze samen te voegen en te versmelten met eigen creaties, ontstaan  indringende sfeerbeelden, die verwijzen naar haar eigen geschiedenis. Deze assemblages worden vaak  gecompleteerd door toevoeging van haar eigen borduurwerk: eenvoudig qua kleurstelling maar complex qua uitvoering. De thema’s , die ze in haar werk behandelt zijn onderwerpen uit het dagelijks leven: de liefde, de dood, de levenscyclus en het loslaten.Haar recente werk is een ode aan de vrouw. De vorm is de body, waarbij haar eigen lichaam model heeft gestaan.

 Het werk van Karin van der Linden was o.a. eerder te zien in: Museum de Kantfabriek Horst (2017, 2019), Museum Valkenburg (2019), Textielfestival Den Bosch (2019), Galerie De Kunstvloer Tegelen (2021).  

 Kunsthal Weert in de Teuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, 6006 PH Weert  is op beide dagen open van 11-17 uur. De toegang is gratis. De kunstenaar is aanwezig.

www.instagram.com/karinvanderlinden1

www.kunsthalweert.nl

Delen op: