Uniek Kunstproject Romeins hout 

5 & 6 juni, 8, 9 & 10 juli | Kasteelpark Nijenborgh Weert

Uniek Kunstproject Romeins hout

in Kasteelpark Nijenborgh Weert voor en door iedereen o.l.v. Stichting Kunstcentrum Weert. De waterput van je oer-opa en oer-oma wordt een kunstwerk in het Kasteelpark en jij kunt daaraan meedoen. Er ligt voor jou als Weertenaar een origineel stukje opgegraven Romeins hout klaar. Doe je met ons mee om deze creatief te gaan bewerken? Deze werkjes worden in juli gefotografeerd en geëxposeerd in de Paterskerk. 

Zondag 5 en maandag 6 juni tijdens het openingsweekend Kasteelpark:

Stichting Kunstcentrum Weert reikt de originele stukjes opgegraven Romeins hout uit aan belangstellenden en hoopt dat je deze ter plekke of nadien thuis bewerkt. Wij hebben hiervoor tips en tricks, uiteraard op de dagen zelf maar ook via onze FB pagina van Stichting Kunstcentrum Weert. Tevens leuke workshops ter plekke.

Ter inspiratie kun je ditzelfde weekend in de Werkmanshuizen aan de Biest, gelegen achter de Paterskerk een expo van leden van het Kunstcentrum Weert bezoeken. Zij zijn al aan de slag gegaan met het Romeins hout en delen deze resultaten graag  Tevens heb je dan in een dag de plekken waar het nieuwe kasteel Nijenborgh in Weert stond bezocht alsook het oude kasteel, Aldenborgh genaamd.

Al deze (honderden) Weerter werkstukken worden na een maand bijeengebracht en samen geëxposeerd in de Paterskerk. Niet alleen de stukken van de parkbezoekers, maar ook kinderen van diverse basisscholen, scholengemeenschap Philips van Horne, inwoners van verzorgingstehuizen en cursisten van RICK werken hieraan mee.  Alle werken worden gefotografeerd voor een mooie digitale catalogus!  

Inleverdatum van de kunstwerkjes: vrijdag 8 juli tussen 15 en 19 uur.

Nadat je op de foto wordt vastgelegd met je werk, mag je een expoplekje uitzoeken in de Paterskerk. Expo in Paterskerk: zaterdag 9 en zondag 10 juli 12 – 17 uur.

Kunstwerk door en voor inwoners

De organiserende kunstenaars hebben het plan om daarna al deze werkstukken te verwerken in een blijvend, hedendaags beeld, wat geplaatst wordt in het nieuwe Kasteelpark. Plannen hiervoor zijn al ver gevorderd, aan de financiën bijeen brengen wordt nog hard gewerkt…!

Kunstenaars en hun VerWEERT hout objecten

In samenwerking met de Romeinen – zij legden de primaire basis vanuit o.a. een opgegraven houten waterput – creëerden diverse kunstenaars hun bijdragen voor het geweldige projekt VerWEERT hout.

Delen op: