VERWEERT HOUT schittert weer tijdens de open monumentendagen

10 & 11 september | Kunstcentrum Weert

Honderden Weertenaren lieten begin juli al in de Paterskerk zien hoe creatief, origineel, verrassend en veelzijdig zij binnen dit kunstproject van de Stichting Kunstcentrum Weert aan het werk waren geweest met een stuk hout uit de tijd van de Romeinen. De een liet het 2300 jaar oude hout weer uitlopen en opbloeien, terwijl de ander het verval nog bespoedigde met echte tondelzwammen! Alle denkbare materialen en technieken waren ingezet om de gedachte bij dit bijzondere hout uit de Weerter bodem te verbeelden. Vele bezoekers keken hun ogen uit en waren vol lof voor de makers. Alle inzendingen zijn intussen opgeslagen in afwachting van hun plaats in het ’Gesamtkunstwerk’/ in het Kasteelpark Nijenborg (Planning 2023) .Intussen wordt ook gewerkt aan de digitale catalogus met afbeeldingen van alle kunstwerken. Zodra deze klaar is wordt de link bekend gemaakt. Voor belangstellenden, die de expositie in de Paterskerk gemist hebben of die nog eens willen genieten van de Weertse vindingrijkheid worden alle stukken tijdens de Open Monumentendagen nogmaals overzichtelijk opgesteld in het Kunstcentrum aan de IJzerenmanweg 15, 6006TA Weert (bij de Lichtenberg).

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is iedereen welkom van 10:00 tot 17:00 uur. Wie alsnog een verwerking van een stuk hout wil inleveren kan dit doen op hetzelfde adres op vrijdag 9 september tussen 9:00 en 12:00 uur.

Het Kunstcentrum is open van 10-17 uur, de toegang is gratis en er zijn diverse  kunstenaars aanwezig. Op zondag 11 september wordt er de hele dag een gratis inloopworkshop gegeven. Aanmelden is niet nodig.

 

Delen op: